Всички, които готвят редовно, знаят, че работата в кухнята може да бъде удоволствие или… да се превърне в истински ад. За да избегнат усложненията и незадоволителните резултати, майстор-готвачите използват някои малки трикове.
Те гарантират, че храната ще бъде вкусна не само за небцето, но и за очите. А сайтът BrightSide подреди най-ценните похвати, които значително биха улеснили приготвянето на храна. Ето 10 от малките кулинарни тайни на майстор-готвачите.
1. Съхранявайте пресните подправки в алуминиево фолио. Така ще останат свежи значително по-дълго.
2. Нарязаната торта няма да изсъхне, ако прикрепите филийки хляб към отрязаните участъци с помощта на клечки за зъби.
3. Най-лесният начин да се сдобиете с пресен лимонов сок – сложете пулверизатор директно в лимона.
4. Ако искате кренвиршът или наденицата да са идеално изпечени и отвътре, направете им няколко разреза и една тогава ги пъхнете във фурната.
5. За да отрежете перфектното парче торта, облейте ножа с топла вода. Така кремът от пълнежа няма да се полепи по острието.
6. Колко минути са ви необходими, за да сварите яйце точно по ваш вкус?
7. Нарежете изпеченото месо по посоката на мускулните влакна. Това няма да позволи да се начупи и ще получите перфектни филийки.
8. Когато пържите кюфтета, направете им лека вдлъбнатина в средата. Това значително ще намали времето за приготвянето им.
9. За да предотвратите неприятното подхлъзване на ножа, навийте около дръжката няколко ластичета.
10. Когато топлите студена пица, напръскайте я с вода, преди да я сложите във фурната. Така тя ще има вкус на току-що приготвена.
Мис ИнГа е PR експерт, с интерес в най-различни области – култура, образование, здраве, кулинария. Тя знае, но и обича да пита. За нея няма теми-табу и неудобни въпроси. Пада си по стилните мъже, новите места и… сладостите на живота.