10-те най-излъчвани песни в българския ефир през 2012 г.

Фев 03 2013

thumb Grafa BoboДружеството за колективно управление на правата на музикалните продуценти и артистите изпълнители в България - Профон и New Media Lab, специализирана австралийска фирма, която извършва мониторинг на аудио и телевизионни програми, оповестиха официалната еърплей класация на България за 2012 г. Чартът отразява осъществен 24-часов мониторинг на излъчването на 20 представителни електронни медии - радиостанции и телевизии с национално покритие. През 2012 г. се наблюдава тенденция за нарастване на еърплея на българска музика в радио и ТВ ефира у нас, като сред 100-те най-излъчвани песни попадат 11 български заглавия.

Виж още:
10-те най-големи хита на 2012 г. според Billboard
10-те най-големи бг поп хита на лято'2012

Според данните на Профон обаче все още това съотношение е значително по-ниско от тенденциите в Европа. За сравнение, активната ротация на местен репертоар във Финландия за 2012 г. води до постигане на 69-процентен дял на националната музика в приходите от продажби на физически носители, a в Гърция националната музика в ефира е над 65 %.

Лидерството в класация на 10-те най-излъчвани български песни се държи от "Дим да ме няма" на Графа & Бобо ft. Печенката, следвани от Дивна, Миро и Криско с "И ти не можеш да ме спреш" и "I Love My DJ" на Deep Zone Project ft. Nadia. Чартът продължава с "Почивни дни" на Криско на четвърта позиция, a на пето и шесто място са синглите на участниците в музикалното риалити "X Factor" - Ангел & Мойсей (ft. Криско) с тяхното "Кой ден станахме" и Рафи с дебюта си "4321".  В десетката на българските хитове за 2012 г. място намират и песните "Баш майсторска" на Billy Hlapeto & Lexus ft. Dim4ou, "Цяла нощ" на 100 Kila ft. Лора Караджова, "Когато ти трябвам" на Billy Hlapeto ft. Михаела Филева и "Спри" на Богомил. А ето и 10-те най-излъчвани песни в България през 2012 г.

1. Графа & Бобо Feat. Печенката "Дим да ме няма"

2. Michel Telo "Ai Se Eu Te Pego"

3. Flo Rida "Whistle"

4. Smiley "Dead Man Walking"

5. Gotye ft. Kimbra "Somebody That I Used to Know"

6. Дивна, Миро и Криско "И ти не можеш да ме спреш"

7. Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe"

8. David Guetta feat. Nicki Minaj "Turn Me On"

9. Aura Dione feat. Rock Mafia "Friends"

10. Jason Derulo "Breathing"

Добавете коментар


Защитен код
Обнови